top of page

‘Ik wil bijdragen aan een wereld waar mensen zichzelf kunnen zijn. Een wereld waar je als mens geboren wordt om je essentie te leven en waar je in jouw essentie gezien wordt.’

OVERGAVE

DORRIT HUPPES | 04.03.18

Ik geniet ervan om me te ontwikkelen en voluit in het leven te staan. In oktober 2015 ben ik moeder geworden van onze zoon Max en ervaar dat ik meer dan ooit volop in het leven sta. Dat is ook weleens anders geweest. Op mijn 20e verloor ik kort na elkaar mijn beide ouders. Ik ervaarde een leegte in mij die ik niet kon opvullen, anders dan door heel hard te werken om vooral mijn pijn maar niet te hoeven voelen.

 

Op mijn 27e raakte ik burn-out. Mijn manier van over-leven had zijn tol geëist. Ik kon niet meer. Ik heb het roer toen omgegooid en ben me gaan verdiepen in spiritualiteit en zingeving. Ik kon me namelijk aan de ene kant niet voorstellen dat de dingen die er gebeurd waren in mijn leven “zin” hadden, maar aan de andere kant voelde ik in een levensgrote verandering zat en dat de gebeurtenissen me iets te brengen hadden. Ik ben toen onder andere van baan gewisseld en merkte dat ik steeds verdieping ging zoeken in het begeleiden van individuen en organisaties; 

van loopbaanadviseur, tot organisatie adviseur en team- en verandercoach, naar lifecoach. Ook voelde ik dat ik naast mijn werk een opleiding wilde gaan doen. Een opleiding die mij op de eerste plaats zou helpen inzien wat ik nodig had om weer te kunnen genieten van het leven. In de 4-jarige beroepsopleiding van School of Life vond ik de combinatie van grondig zelf onderzoek én opgeleid worden tot levenstherapeut. 

 

Tijdens mijn opleiding ben ik onder andere gaan inzien dat ik een anker heb gemist. Omdat ik als kind niet wist hoe ik mezelf dit anker kon geven, zocht ik het in de buitenwereld, in de erkenning van anderen. Door me daar bewust van te worden ben ik steeds meer op zoek gegaan naar het anker in mijzelf. Mijn recente moederschap heeft daar zeker ook aan bijgedragen en ik ben het extra belangrijk gaan vinden dat ik mijn zoontje wél een anker kan bieden. Ik weet inmiddels dat ik dit alleen maar kan als ik zelf geankerd ben. 

Dit kanaal komt er binnenkort aan!
bottom of page