top of page

Daar waar ik leegte in mezelf ervaarde en erkenning van anderen mijn bestaansrecht was, lukt het me nu om een andere bedding te creëren voor mezelf. Een bedding die maakt dat ik mezelf kan zijn en mijn essentie kan leven.’

Mijn naam is Dorrit Huppes (37 jaar). Steeds meer besef ik me hoe belangrijk het voor me is om te voelen dat ik mijn leven leef op een manier die bij me past. Ik geniet ervan om me te kunnen ontwikkelen en het geeft me ontzettend veel vervulling om in het veld van bewustzijnsontwikkeling met mensen te mogen werken. In mijn eigen leven werd ik vrij jong met de verschillende kanten van het leven geconfronteerd. Toen ik 20 jaar was verloor ik vlak na elkaar mijn beide ouders. Enerzijds kon ik me niet voorstellen dat deze gebeurtenissen “zin” hadden, maar aan de andere kant voelde ik dat er een immense diepte zat in mijn ervaringen en wilde ik daar verder naar gaan kijken. Dat kon ik niet meteen. De eerste jaren na de dood van mijn ouders heb ik vooral als "overleven" ervaren. Het was 't moment van burn-out raken dat ervoor zorgde dat ik echt ruimte kon maken voor mezelf. Ik had er tot die tijd alles aan gedaan om de leegte en de pijn die in mij zat  niet te hoeven voelen, maar nu kon én wilde ik dat niet meer. Ik wilde het aankijken.

 

Ik ben vanaf dat moment verschillende dingen gaan doen die me weer in contact brachten met mijn gevoel. Nadat ik hersteld was van mijn burn-out ben ik, naast mijn baan als organisatieadviseur, de 5-jarige beroepsopleiding bij School of Life (www.schooloflife.nl) gaan doen.

Ik werd me er door mijn opleiding steeds meer van bewust hoe bepalend mijn pre- en perinatale periode is geweest. Dat er veel overeenkomsten waren tussen deze periode en de latere ervaringen in mijn leven. Het is zowel erg mooi als intens pijnlijk geweest om hier contact mee te maken. Maar wel helemaal wat ik wilde, want ik heb echt het gevoel dat ik weer leef. Daar waar ik leegte in mezelf ervaarde en succesvol zijn en erkenning van anderen mijn bestaansrecht was, lukt het me nu om een andere bedding te creëren voor mezelf. Een bedding die maakt dat ik mezelf kan zijn, in contact ben met mezelf en mijn essentie kan leven.  

 

Mijn recente moederschap heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Doordat ik inzag dat mijn moeder in haar leven niet in staat was om voor zichzelf een stevige bedding te creëren (omdat zij deze op haar beurt ook gemist had) was het voor mij extra belangrijk om naar mijn eigen bedding te kijken voordat ik een kindje zou krijgen. Ik geloof dat die dingen die ik van mezelf kon aankijken voordat ik moeder werd zijn getransformeerd. Natuurlijk blijven er dingen die moeilijk voor me zijn en daarin is ons zoontje (inmiddels 3 jaar) een geweldige spiegel. En een uitnodiging om me te mogen blijven ontwikkelen. Het is niet mijn intentie om moeilijke dingen weg te maken of perfect te zijn, maar om mezelf te mogen zijn. Van mezelf :-).

IMG_2088.JPG
IMG_1945.JPG
IMG_1977.JPG

Contact

Bel of mail me gerust voor het maken van een afspraak

of wanneer je vragen hebt.

Dorrit Huppes

Klein Heiligland 45

2011 EC Haarlem

0031 (0)6 41 39 11 93

dorrithuppes@hotmail.com

bottom of page